Фінляндія пропонує нові санкції: росіянам вони не сподобаються

Уряд Фінляндії хоче забирати квартири та будинки, які належать росіянам.

Уряд Фінляндії пропонує полегшити систему конфіскацій квартир, які належать громадянам Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Yle.

Очільниця Міністерства юстиції Ліна Мері вважає, що потрібно спростити способи отримання майна, яке придбали росіяни у Фінляндії.

"Ми не можемо залишатися в такому постійному глухому куті лише тому, що не можемо отримати певне повідомлення через органи влади", - каже Ліна Мері.

Ліна Мері має на увазі приклади, коли проти росіян ввели санкції щодо в’їзду на автомобілях з російськими номерами, і тепер велика кількість громадян РФ не платить за комунальні послуги у придбаних будинках та квартирах. Комунальні служби Фінляндії можуть конфісковувати житло через борги, однак їм потрібно сповістити власника приміщення про такий крок. Так, як росіяни не перебувають у Фінляндії зробити це практично неможливо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни ЄС ввели заборону для російських громадян на в'їзд до Євросоюзу на автомобілях з російськими номерами. У вересні такі санкції проти Росії підтримали Естонія, Литва, Латвія, Польща та Фінляндія. На початку жовтня до санкцій долучились Норвегія, Болгарія, Хорватія та Франція. Таким чином у росіян залишився лише один варіант, як потрапити до Європи на власному автомобілі - проїхати через Грузію, Туреччину та перетнути кордон з Грецією. Для цього потрібно подолати близько 2 тис. км.

Також "Коментарі" писали, що президент Фінляндії зробив тривожний прогноз щодо завершення війни.