Головна Новини Суспільство події Євросоюз прийняв остаточне рішення щодо «кримських санкцій» проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз прийняв остаточне рішення щодо «кримських санкцій» проти Росії

У Раді Євросоюзу вирішили, чи будуть продовжувати економічні санкції проти Росії

29 червня 2020, 22:04 comments2537
Поділіться публікацією:

Рада Євросоюзу продовжила економічні санкції проти Росії через незаконну анексію Криму ще на шість місяців. Про це йдеться в повідомленні Ради Європи на офіційному сайті.

Євросоюз прийняв остаточне рішення щодо «кримських санкцій» проти Росії

Так, ЄС остаточно вирішив продовжити так звані "кримські санкції" до 31 січня 2021 року. Своє рішення в Раді пояснили тим, що повна реалізація Мінських угод так і не досягнута.

Зазначимо, що такі обмежувальні заходи були спочатку введені в 2014 році внаслідок дестабілізуючих дій Росії проти України. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори.

Зокрема, санкції обмежують доступ до фінансових ринків ЄС для деяких російських банків і компаній, а також забороняють форми фінансової допомоги та посередництва для російських фінансових інститутів. Крім того, заборонений прямий або непрямий імпорт, експорт або передача всієї військової техніки. Також є заборона на товари подвійного призначення, що використовуються у військових цілях у Росії. Ще санкції обмежують доступ РФ до деяких технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, при видобутку нафти.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба звернувся до Євросоюзу з проханням підвищити тиск на Росію на тлі запланованого референдуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини