Експерти з’ясували як українці пов’язують спілкування рідною мовою та патріотизм

На думку 42,3% опитаних поняття «мова» та «патріотизм» жодним чином не пов’язані

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані соціологічного дослідження, проведеного компанією “Active Group” за допомогою онлайн-панелі “SunFlower Sociology”.

Українцям запропонували декілька варіантів відповідей, на питання, що стосується спілкування солов’їною як прояву патріотичності у "повній" чи "неповній мірі", або ж у відокремленні цих понять зовсім.

У підсумку, 25,5% респондентів вважає що мова є обов’язковою ознакою патріотизму в усіх випадках. Натомість 28% опитаних каже: використання рідної мови є ознакою патріотизму у деяких випадках.

Тоді як, 42,3% дотримуються думки, що мова та патріотизм – поняття різні, й ніяким чином не пов’язані. Не змогли відповісти на дане питання 4,2% респондентів.

Також, соціологи поцікавилися в громадян України, чи згідні вони з твердженням, що: "людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона спілкується зі своїми дітьми".

У підсумку, 15,8% опитаних повністю погоджуються із цим, 28,2% сказали, що “скоріше згідні”, 19% респондентів – "швидше за все" таку думку не підтримують, а 27,4% - не погодилися із твердженням. 9,5% - не відповіли на запитання.

Тож, із фразою, повністю чи частково погодились 44% респондентів, а не погодились – 46, 5%.

Різко змінюються судження українців, коли вони чують про мову і патріотизм у контексті військових. Тут, 83,8% респондентів відповіли, що українського військового, котрий спілкується російською - можна назвати патріотом, у той час, як 7,8% думає протилежно.

Читайте також на сайті "Коментарі", як живе хлопчик, з етикетки на банці зі згущеною та чим він займається.