Експерти назвали найпопулярніший спосіб шахрайства в інтернеті

Найчастіше аферисти прикидаються продавцями інтернет-магазинів

Натрапити на шахраїв в інтернеті достатньо легко. До того ж аферисти використовують різноманітні способи обману, які інколи дуже важко розпізнати. У 2020 найбільше людей постраждали від не реальних інтернет-магазинів, які виманювали кошти, проте не відправляли товар. Про це повідомляють експерти компаній Avito та "Тінькофф".

Аналітики повідомили, що найбільше випадків обману зафіксовано на реальних та підроблених сайтах, які продають товари. Аферисти прикидаються продавцями та обіцяють надіслати неіснуючий товар. В результаті людина робить замовлення, оплачує повністю або частково покупку та втрачає свої гроші, оскільки товар до неї не надходить.

Ще одним способом виманити гроші з інтернет-користувачів є різноманітні опитування або акції, в яких обіцяють вигоду, знижку, приз. Щоб отримати подарунок, зазвичай ресурси просять оплатити комісію, яку згодом забирають собі.

Розквіт кібершахрайства через інтернет-магазини пов'язаний з карантином. В цей період більшість людей робила покупки переважно через інтернет.

Експерти закликають уважніше ставитися до онлайн-покупок та замовляти товар на вже перевірених сайтах.

Нагадаємо, що в Європі та в Росії вчора не працювали кілька месенджерів. Так, в месенджерах Telegram і WhatsApp стався масштабний збій. В чому його причина, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що на популярному серед українців курорті люди вмирають від невідомого захворювання. Невстановлена інфекція викликає у більшості людей нудоту і криваву блювоту. Де це відбувається, читайте в нашому матеріалі.