Експерт: зараз почнуть масово хворіти ті, хто отримав одну дозу вакцини

Натовпи в поліклініках, черги в центрах вакцинації - все це плюс переповнений громадський транспорт можуть привести до нового спалаху захворюваності

На фоні загострення ситуації із захворюваністю на коронавірус все більше людей приймають рішення вакцинуватися. До того ж, одних до такого рішення підштовхують роботодавці, інших карантинні обмеження, люди не хочуть мати справу з новими труднощами в житті. Ось тільки таке масове скупчення людей в пунктах вакцинації може призвести до ще більш згубних наслідків, ніж є зараз. Як інформує видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний експерт і оглядач Олексій Голобуцький.

За словами експерта, він особисто виступає за вакцинацію. Тому і сам вакцинований, вже двічі.

"Постійно намагаюся відстежувати наукові публікації на тему ковіда. І мушу зазначити, що теперішня масова (якщо не сказати "істерична") вакцинація вже на фоні чергової хвилі захворюваності (20-22 тисячі за добу - але, боюся, це ще не пік), - неоднозначна штука", - зазначив Олексій Голобуцький.

Він додає, натовпи в поліклініках, черги в центрах вакцинації - все це плюс переповнений громадський транспорт і "масковий нігілізм" від "ой, забув" до принципового протестного, призведе до того, що зараз почнуть масово хворіти ті, хто отримав одну дозу вакцини. Тобто, начебто щеплені - але достатнього титру антитіл немає.

"І це додасться до аргументів "антіваксів" про неефективність вакцинації як такої. Так, це буде маніпуляцією - але в той же час фактом: адже вакцину отримали? Отримали. Захворіли? Захворіли. Мало хто далі буде розбиратися. І це знову підтверджує очевидне: влада абсолютно, тотально, епічно провалила цей, як вони люблять називати, "кейс", - резюмував політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українці масово штурмують пункти вакцинації в "червоних" і "помаранчевих" зонах.