Головна Новини Суспільство події Допомога переселенцям та тарифи на газ: що зміниться в Україні з 1 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога переселенцям та тарифи на газ: що зміниться в Україні з 1 травня

З наступного місяця на українців чекає декілька нововведень, зокрема, це стосується економічної та соціальної сфери

30 квітня 2022, 18:55 comments2294
Поділіться публікацією:

Попри продовження бойових дій, в Україні триває життя і з наступного місяця на громадян чекає кілька змін у багатьох аспектах. Що треба знати?

Допомога переселенцям та тарифи на газ: що зміниться в Україні з 1 травня

Що зміниться в Україні з 1 травня (фото з відкритих джерел)

Перехід на нову систему обліку газу

З 1 травня набуває чинності законопроект, згідно з яким Україна переходить на нову систему обліку споживання блакитного палива. Зараз його обсяг споживання вимірюється в кубометрах, а з наступного місяця його вимірюватимуть у кіловат-годинах. Самі тарифи залишаться незмінними.

Виплати для переселенців

З 1 травня грошову допомогу від держави зможуть отримати не всі внутрішні переселенці, а лише деякі категорії, а саме:

— люди, які переїхали з громад, розташованих у районі воєнних дій;

— люди, які переїхали з громад, які перебувають у тимчасовій окупації або заблоковані загарбниками;

— люди, у яких житло було зруйноване або непридатне для проживання, та при цьому вони подали заявку на відшкодування у додатку "Дія";

Цим категоріям виплачуватиметься щомісячна допомога у розмірі 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі гривень на дитину та людину з інвалідністю.

"ПриватБанк" закриває рахунки Бонус

З наступного місяця "ПриватБанк" закриває рахунки своїх клієнтів на картах Бонус+. До 1 травня є можливість переказати кошти з бонусної картки на звичайну або витратити їх. Після першого числа залишки коштів на картах будуть перераховані на потреби нашої армії.

Скасування вихідних

Через воєнний стан, який діє в Україні, у травні не буде додаткових святкових вихідних 1 та 9 числа. Вихідними залишаються лише суботи та неділі.

Нові податки

У Раді наразі зареєстровано законопроект, яким встановлюються додаткові податки. Якщо його буде прийнято, тоді очікується збільшення військового збору, повернення ПДВ на імпорт та платне розмитнення машин з іноземною реєстрацією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вирішити в Україні проблему з дефіцитом палива.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

30 квітня 2022, 21:11

Зеленский с Порошенко и всеми типа слуга народа к стенке вас выставить и расстрелять! Обязательно это сделаем!!! Когда уничтожим путина и фашистких орков!!! Останется избавиться от фашистов в верховной зраде!!!

Партия 5.10

30 квітня 2022, 19:39

"Со следующего месяца "ПриватБанк" закрывает счета своих клиентов на картах Бонус . До 1 мая есть возможности перевести средства с бонусной карты на обычную или потратить их." Нет такой возможности, а значит, что минимум 20 млн клиентов Привата будут попросту ограблены ! "В Раде сейчас зарегистрирован законопроект, которым устанавливаются дополнительные налоги. Если он будет принят, тогда ожидается увеличение военного сбора, возвращение НДС на импорт и платная растаможка машин с иностранной регистрацией" Вот так вот - нищиему воюющему народу новые гигантские налоги, - "спасибо страна родная !"


Новини