"Докази незаперечні": захист вимагає довічного ув'язнення для підозрюваного у справі Фаріон

Справа Фаріон: захист вимагає перекваліфікації звинувачення на довічне позбавлення волі

У новому розвитку справи про вбивство Ірини Фаріон, захист потерпілих наполягає на найсуворішому покаранні для підозрюваного Вʼячеслава Зінченка. Адвокатка Наталія Романик оголосила на пресконференції у Львові, що існують усі підстави для перекваліфікації обвинувачення з умисного вбивства на те, що передбачає довічне ув'язнення.

Наразі Зінченка звинувачують за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, яка стосується умисного убивства. Проте, за словами Романик, доказова база та обставини справи дають змогу виступати за застосування більш жорсткої санкції - довічного позбавлення волі за частиною другою цієї ж статті.

"Станом на сьогодні його (Вʼячеслава Зінченка) підозрюють у вчиненні умисного убивства, тобто за частиною першою ст.115. Я вважаю, що є всі підстави для перекваліфікації на частину другу цієї ж статті, яка передбачає санкцію "довічне позбавлення волі", - зазначила адвокатка

За її словами, події, що призвели до трагедії, та характер вчиненого злочину вимагають від суду відповідного рішення.

"Докази говорять, що підозра щодо вчинення цього злочину саме цією особою - підозрюваним - є абсолютно обґрунтована", - зазначила захисниця.

Раніше “Коментарі” писали, що адвокат В'ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві відомої мовознавиці Ірини Фаріон, Ігор Сулима, зробив резонансну заяву на пресконференції у Києві. Він стверджує, що слідчі навмисно ігнорують можливість того, що справжній злочинець все ще на волі. Про це повідомляє "Апостроф".