Для чого німецькі велотуристи двічі в'їжджали в Україну, щоб потрапити до Таїланду

Німці, які вважали Україну частиною ЄС, вдруге в'їхали на територію нашої країни, але цього разу легально

Двоє німецьких велотуристів, які вважали Україну частиною Європейського Союзу (ЄС) та незаконно перетнули кордон, наразі прямують до Києва. Про це повідомляє DW.

За інформацією журналістів, українські прикордонники після перевірки документів та уточнення обставин ситуації відпустили Моріца Геллера та Моріса Ґебгарда назад до Польщі, після чого велосипедисти в’їхали в Україну знову. Але цього разу легально, перетнувши кордон через пункт пропуску.

За словами Геллера, під час затримання і згодом прикордонники поводилися з ними коректно. Після повторного в’їзду в Україну вони зупинялися у Львові й рушили в напрямку Києва.

Додамо, що обидва мандрівники проживають у Дюссельдорфі і наразі здійснюють веломандрівку з Німеччини до Таїланду. Далі їхній маршрут пролягає через територію Росії.

Нагадаємо, що 4 червня прикордонники Львівського загону затримали двох німецьких велотуристів, які незаконно перетнули вітчизняний кордон із Польщі. Згодом з’ясувалося, що порушники – 21- та 36-річні громадяни Німеччини. З собою вони мали документи та пояснили, що мандрують світом на велосипедах.

Цього разу їхній веломаршрут пролягав із Німеччини до Таїланду через Польщу, Білорусь і РФ. Із Дюссельдорфа вони вирушили близько двох тижнів тому.

Їхати з Польщі в Україну навпростець німці вирішили, адже думали, що наша країна входить у ЄС і перетинати кордон у пунктах пропуску не обов’язково, зазначають прикордонники.

Раніше "Коментарі" інформували, як у зоні відчуження затримали браконьєрів із 40 кг рогів оленів та інших тварин.