Депутати не хочуть вступати в групу Лубінця

Народні депутати виступили проти будь-яких силових методів захоплення заводу "Семки"

Народні депутати не будуть вступати в групу мажоритарника Дмитра Лубінця, якщо він захоче створити таку. Саме його колектив "Семок" вважає причетним до спроби рейдерської атаки на завод, який займається виробництвом снеків.

Степан Івахів сказав, що торгову марку "Семки" він знає і вважає тиск на неї неприпустимим.
"Я точно не буду боротися проти "Семок". Це не функція народного депутата втручатися в роботу бізнесу і великого національного виробника. Навпаки, наше завдання йому допомагати. Підприємство створює робочі місця, платить податки. Тому в такі справи я втручатися не буду", - пообіцяв він.
Іван Молоток відповів, що в його плани не входить участь у депутатській групі, мета якої – тиск на бізнес.

А ось Руслан Горбенко про судовий процес навколо "Семок" чув і підтримує рішення суду на користь національного виробника.

"Так, я чув, що підприємство виграло апеляцію і радий, що справедливість все-таки перемогла. А якщо говорити про якісь підозрілі групи, то очевидно, що в них вступати я не збираюся. Як і більшість моїх колег. Ми в парламенті повинні створювати умови для розвитку бізнесу, а не навпаки", - поділився своїми думками нардеп.
Денис Гермон заявив, що про плани Лубінца створити свою депутатську групу не чув, але запевнив, що поцікавиться для чого вона йому потрібна. У разі, якщо метою її створення буде тиск на бізнес, то відмовиться від участі.

Дмитро Гурін також запевнив, що подібного роду ініціативи його не цікавлять і участь в них брати він не збирається.

Серед інших в групу Лубінця навідріз відмовилися вступати Роман Грищук, Олена Вінтоняк і Максим Гудзенко. Велика частина народних обранців про створення групи не чули, але запевняють, якщо така все ж таки з'явиться, участі в ній брати не будуть.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що колектив "Семок" буде домагатися покарання для прокурора, якого вважають причетним до рейдерського захоплення.