Де чекати на заморозки: прогноз по регіонах України на цей тиждень

Синоптики попереджають: цього тижня в Україні очікуються заморозки

Цього тижня на Україну чекає різке похолодання з першими заморозками. Як повідомляє Український гідрометцентр, уже у четвер на погоду в країні почне впливати антициклон. Це означає, що опади припиняться, але в більшості областей почнеться зниження температури.

Сьогодні невеликий дощ пройде на півночі, заході, Вінницькій та східних областях. В інших регіонах істотних опадів не передбачається. Температура повітря вдень буде від 7° до 12°, а у південних та східних областях стовпчики термометрів піднімуться до 17°.

У середині тижня, у середу та четвер, у південно-східних регіонах можливі невеликі дощі, тоді як у решті областей буде сухо. З 16 жовтня розпочнуться заморозки на ґрунті та в повітрі — у західних та північних областях вночі температура опуститься до 0...-5°. Ці заморозки продовжаться кілька ночей, і 17-19 жовтня торкнуться не лише західних регіонів, а й центральних.

Синоптики попереджають, що денні температури будуть у межах 6°... 13°, проте на Закарпатті та на півдні країни повітря прогріється до 15°.

У багатьох областях сумарна кількість опадів за декаду виявилася близькою або більше норми. переважно було незначним, місцями було майже сухо", - написали в Українському гідрометцентрі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — З урагану четвертої категорії в Атлантичному океані утворився позатропічний циклон Kirk, який зараз прямує до європейського узбережжя. За прогнозами синоптиків, він має досягти Франції вже 9 жовтня. Постає питання — чи вплине він на погоду в Україні.