Головна Новини Суспільство події Цунамі в Антарктиді: українські полярники зафіксували дивовижне явище (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Цунамі в Антарктиді: українські полярники зафіксували дивовижне явище (ВІДЕО)

В Антарктиді вчені зафіксували 60-сантиметрову хвилю цунамі

18 січня 2022, 11:33
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Цунамі в Антарктиді: українські полярники зафіксували дивовижне явище (ВІДЕО)

Цунамі. Ілюстрація з відкритих джерел

В Антарктиді можна було побачити наслідки виверження вулкана, яке сталося біля острівної держави Тонга. Про це повідомляється на офіційній сторінці Національного антарктичного наукового центру у соціальній мережі Facebook.

Декілька днів тому, а саме 15 січня, у Тихому океані сталося виверження підводного вулкана. Його потужна активність супроводжувалася землетрусами, магнітуда яких сягала 5,8 бала за школою Ріхтера, а також цунамі. Як повідомили спеціалісти, хвилі від нього дійшли навіть до Антарктиди.

Цунамі в Антарктиді: українські полярники зафіксували дивовижне явище (ВІДЕО) - фото 2

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Так, того ж дня, на станції "Академік Вернадський" (7800 кілометрів від епіцентру виверження) вчені зафіксували хвилі, спричинені вулканом.

Зазначається, що хвилі сягнули висотою близько 60 сантиметрів і це при тому, що акваторії покриті суцільним шаром льоду.

Крім того, фахівці зафіксували і "стрибки" атмосферного тиску, які є наслідком виверження.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що космічна обсерваторія відомства NASA "зловила метелика". Нею є туманність у сузір'ї Скорпіона. Цей об'єкт дуже гарячий. У деяких місцях температура може досягати двохсот тисяч градусів за Цельсієм. Науковці опублікували фотографію туманності.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що NASA показало галактику, яка, на перший погляд виглядає спокійною, але насправді система пережила одне з найнебезпечніших космічних явищ. Усередині неї стався вибух наднової зірки. Ця галактика знаходиться за десятки мільйонів світлових років від нас. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини