COVID настає: у МОЗ розповіли, чи вводитимуть новий локдаун

Цього року в Україні не запроваджуватимуть загальнонаціональний локдаун через початок нової хвилі COVID-19

Повторення попередніх років в Україні не будуть – МОЗ не планує запроваджувати загальнонаціональний локдаун через початок нової хвилі COVID-19. При цьому певні обмеження можуть бути застосовані в окремих регіонах з огляду на епідемічну ситуацію. Про це повідомляє видання "Коментарої", з посиланням на заяву головного санлікаря України Ігоря Кузіна під час брифінгу, яке наводить "Укрінформ".

У МОЗ рекомендуватимуть регіонам вводити ті чи інші профілактичні чи протиепідемічні обмеження. На загальнонаціональному рівні не буде жодних правил і обмежень, але, що стосується регіонів, то вони матимуть право вводити карантинні заходи, якщо епідеміологічна ситуація погіршуватиметься.

Ігор Кузін зазначив, що окремі регіони можуть застосовувати масковий режим у місцях масового скупчення людей, у громадському транспорті. Також можуть бути рекомендації носити маски у медустановах. Ці заходи можуть допомогти зупинити зростання захворюваності на коронавірус.

При цьому головний санлікар наголосив, що при введенні обмежень у зв'язку з пандемією важливо зберігати баланс між питанням безпеки та впливом цих заходів на зростання кількості випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у США розповіли, як готуються до можливого застосування Росією ядерної зброї в Україні

Також видання "Коментарі" повідомляло – як українці ставляться до тих, хто живе під окупацією – результати опитування.

Раніше "Коментарі" писали - У США розповіли, як готуються до можливого застосування Росією ядерної зброї в Україні