Ціни на оренду в Україні злетіли: у яких містах платять найбільше

Найсуттєвіше зростання вартості оренди зафіксовано в місті Суми

У 2024 році ціни на оренду житла в Україні знову пішли вгору, і середнє збільшення склало майже 40%. Найсуттєвіше зростання вартості оренди зафіксовано в місті Суми, де ціни на житло зросли з 4 тисяч гривень до 5,5 тисячі гривень на місяць, що склало 37,5%.

Аналітики OLX зазначають, що майже в усіх обласних центрах України спостерігається помітне збільшення вартості оренди однокімнатних квартир. В таких містах, як Полтава, Ужгород, Івано-Франківськ, Чернігів, Чернівці та Кропивницький, вартість оренди також зросла на значні відсотки.

У Львові вартість оренди залишається найвищою в країні, де середня ціна складає 16,5 тисяч гривень, показуючи зростання на 9% від початку року. Слідом за Львовом, столиця Київ також вражає цінами на оренду, з середньою вартістю 15 тисяч гривень.

Харків, Запоріжжя та Херсон відрізняються стабільністю: тут ціни на оренду не змінилися і лишаються на тому ж рівні.

Експерти асоціюють ці зміни з декількома чинниками, зокрема із зростанням інфляції та змінами у валютному курсі. Також вплив на ціни має сезонність, оскільки попит на оренду зазвичай зростає у певні періоди року.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У 2024 році ринок подобової оренди в Україні демонструє значну активність, яка, однак, розподіляється неоднаково по всій країні. Відповідно до аналізу великих українських майданчиків для оголошень, OLX Нерухомість та DIM.RIA, на заході України та в центральних областях зростання попиту помітніше в порівнянні з іншими регіонами.