Циклон Kirk рухається до Європи: як це вплине на погоду в Україні

Відлуння урагану: як циклон Kirk вплине на погоду в Україні

З урагану четвертої категорії в Атлантичному океані утворився позатропічний циклон Kirk, який зараз прямує до європейського узбережжя. За прогнозами синоптиків, він має досягти Франції вже 9 жовтня. Виникає питання — чи вплине він на погоду в Україні.

Згідно з прогнозом Українського гідрометцентру, цей циклон не вплине на нашу країну. Синоптик Наталія Птуха пояснила, що на момент, коли Kirk досягне Європи, його міць значно ослабне.

"Фронт проходитиме через територію України. Але сказати, що це прямий ось цей циклон, то не зовсім. У нас буде просто атмосферний фронт проходити", - розповіла Птуха журналістами УНІАН

Вона також додала, що внаслідок цього ослаблення на Україну дійде лише атмосферний фронт — не сам циклон, а його відлуння.

Крім того, за словами Птухи, циклон Kirk змінить баричне поле над Європою, що призведе до зниження тиску та формування нових погодних умов. Однак для України це не матиме значних наслідків.

“Але у п'ятницю на територію України надійде вже лише атмосферний фронт. А самі центри циклонів зрушать на північ Європи взагалі. А над Європою вже взагалі там буде на п'ятницю поле підвищеного тиску у центральній Європі. А над Атлантикою – новий циклон”, – розповіла Птуха.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зима 2024 в Україні , за попередніми прогнозами, обіцяє бути м'якою, з переважанням теплих днів, хоча можливі короткочасні періоди холодів. Таку інформацію під час брифінгу озвучила представник Укргідрометцентру Наталія Птуха.