Чому школи закриватимуть навіть якщо всі вчителі вакциновані

На Західній Україні вже закрили школи, де вчителі вакциновані

Школи, в яких провакциновано більше 80% вчителів, а також дитячі садочки можуть закривати на карантин не через малу кількість освітян, які отримали дози вакцини. Про це повідомляє ТСН.

За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, є інші передумови для закриття школи чи садочка на карантин. Серед причин закриття закладу й переведення учнів на дистанційне навчання може бути самоізоляція половини класів. Так, якщо в школі 50% класів перебувають на самоізоляції, то школу закривають.

Класи йдуть на самоізоляцію, якщо в колективі захворів хоча б один учень або одна учениця. Щодо ситуації в дитячих садочках, то так само вся група має йти на самоізоляцію, якщо серед них є хвора дитина.

Нові умови введення карантину в школах та дошкільних закладах мають завадити поширенню коронавірусної хвороби серед дітей та педагогів. Адже діти зі школи чи садочка приходять додому й вірус передається рідним. Таким чином від одного хворого можуть інфікуватися чимало людей, які навіть якщо вони не спілкуються між собою особисто.

За даними міністерства охорони здоров'я, з 14 тисяч загальноосвітніх шкіл 60 шкіл закрито, учні та вчителі яких пішли на самоізоляцію. Серед цих шкіл й заклади на заході країни де вакцинувалося 80% вчителів.

Станом на 20 вересня було зареєстровано 2 265 нових випадків захворювання на COVID-19, серед них хворобу виявили в 275 дітей та 22 медичних працівників.

Портал "Коментарі" повідомляв чи вимагатимуть у школярів результати тестів на COVID-19. На запитання медичного експерта ЮНІСЕФ в Україні Катерини Булавінової чи має хвора дитина принести довідку про результати тестів, що підтверджують відсутність в неї COVID-19 розгорнуто відповів Ігор Кузін.