Чим не варто удобрювати картоплю, якщо хочете багатий урожай

Експерти розповіли, якими добривами не варто підгодовувати бульби картоплі, щоби отримати багатий урожай

Особливе місце на городі завжди приділяється картоплі, тому що цей овоч смачний, корисний і один із найпопулярніших на нашому столі. Але щоб отримати багатий урожай, необхідно використовувати різні добрива. Проте, з цим процесом потрібно бути обережнішим, щоб не нашкодити овочевій культурі.

Досвідчені городники розповіли, які добрива не варто використовувати для підживлення бульб картоплі, якщо хочете отримати добрий урожай.

Картопляне лушпиння

Залишки від овочів можуть стати цінним органічним добривом, але якщо вони виглядають абсолютно здоровими. Інакше вони можуть спричинити зараження рослин або овочевих культур. Взагалі, експерти кажуть, що картопляними лушпиннями добре удобрювати ягідні чагарники, а от пасльонові культури (помідори, картоплю, баклажани) не варто.

Деревний попіл

Цей засіб також застосовують для збагачення ґрунту, але картопля, яка росте на нейтральних або лужних ґрунтах, не можна посипати деревною золою, тому що рослина може захворіти.

Свіжа тирса

Експерти вважають свіжу тирсу відмінним органічним добривом, але є нюанс. Щоб розкластися, їм потрібен азот, а брати вони його будуть із ґрунту. У результаті картопля може відчувати дефіцит цього важливого елемента.

Дріжджі

Дріжджі вважаються досить сильним стимулюючим засобом, який сприяє розвитку городніх культур. Але воно може допомогти лише наростити бадилля, а сама картопля вийде пухкою.

Рибні залишки

Дане добриво дійсно корисне для картоплі, але тільки в перепрілому вигляді. У сирому це лише привабить шкідників та захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як виростити багатий урожай картоплі.