Головна Новини Суспільство події Чи варто очікувати відключення світла 6 жовтня: офіційна відповідь від "Укренерго"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто очікувати відключення світла 6 жовтня: офіційна відповідь від "Укренерго"

В Україні не планують відключати електроенергію 6 жовтня – "Укренерго"

5 жовтня 2024, 21:32
Поділіться публікацією:

У неділю, 6 жовтня, в Україні не очікується впровадження графіків відключень електроенергії. Про це офіційно повідомили в Національній енергетичній компанії "Укренерго". 

Чи варто очікувати відключення світла 6 жовтня: офіційна відповідь від "Укренерго"

Неділя без відключень: в Україні 6 жовтня не планують обмежувати електропостачання. УНІАН

За даними оператора, в найближчий вихідний день споживання електрики не обмежуватиметься, що дозволяє громадянам країни користуватися потужними електроприладами без зайвих побоювань. Однак, для уникнення пікових навантажень у вечірні години, в компанії закликають використовувати енергомістке обладнання у проміжку з 10:00 до 16:00.

Фахівці "Укренерго" рекомендують українцям продовжувати економно користуватися електроенергією, особливо у вечірні години, коли навантаження на мережу є найбільшим. Для цього варто перенести використання пральних машин, електродуховок та інших енергомістких приладів на денний час. Такий підхід допоможе зберегти стабільність електропостачання і зменшити ризик аварійних відключень у майбутньому.                                                           

Читайте також на порталі “Коментарі” — Українці мають великі шанси прожити щонайменше до середини грудня без обмежень на постачання електроенергії. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Україні триває підготовка до опалювального сезону, однак з похолоданням зростає ризик повернення стабілізаційних відключень  світла. Про сценарії проходження зими та загрозу блекаута розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю “Главреду”, повідомляє портал “Коментарі”.                                                                    



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини