Чи розпочнеться нова війна: що заявив Кім Чен Ин про напад на Південну Корею

Лідер КНДР додав, що Північна Корея прискорить свій рух, щоб стати військовою та ядерною "наддержавою"

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що його країна не має наміру нападати на свого південного сусіда. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Yonhap".

Зазначається, що Кім Чен Ін підкреслив, що Південна та Північна Кореї є "двома ворожими одна одній державами".

"Раніше ми говорили про звільнення південної сторони або об'єднання силою. Але ми не зацікавлені в цьому, і відколи ми проголосили позицію двох окремих держав, ми ніколи не були свідомі цієї країни. Ми не маємо наміру нападати на Республіку Корея. Це страшно. навіть усвідомлювати, що це країна, і ми не хочемо зустрічатися з ними", - наголосив Кім Чен Ин.

Ватажок КНДР додав, що Північна Корея прискорить свій рух, щоб стати військовою та ядерною "наддержавою", намагаючись збільшити своє ядерне стримування.

"У той час, коли Південна Корея та США повністю перетворилися на ядерний альянс, як вони і заявляли, наша ядерна сила реагування має бути доведена до висоти, яка не має жодних обмежень", - сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Пхеньян готується посилити співпрацю з Кремлем, погодившись не лише нарощувати постачання озброєння, а й відправивши своїх військових до України, посиливши наступальну міць країни-агресора. Можливість такого розвитку сценарію дуже ймовірна. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен, якого цитує The Korea Times.

Під час звернення до законодавців на парламентських слуханнях, міністр нагадав про те, що Росія та КНДР підписали взаємний договір, подібний до військового союзу.