Чи поведуться білоруси: у розвідці озвучили план, як ФСБ втягуватиме Білорусь у війну

У ГУР мають точні дані, що для цього до міста Мозиря під виглядом цивільного населення вже прибули диверсійні групи

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко недаремно неодноразово заявляв, що поки по території Білорусі ніхто не завдаватиме ударів, білоруси не вступлять у війну проти України. І ось тут до Білорусі вже прибули диверсійні групи з РФ, завдання яких зробити серію терактів у Білорусі. Таким чином, Кремль розраховує втягнути білоруську армію у війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал ГУР МО України.

У повідомленні йдеться, що російські спецслужби готують низку провокацій щодо інфраструктурних об'єктів та цивільного населення в країні.

В українській розвідці розповідають, що у місті Мозир, переодягнувшись у цивільне, вже діють диверсійні групи. переважно диверсійні групи сформовані зі співробітників головного розвідувального управління РФ і найманців приватних військових компаній, контрольованих Пригожиним і Шойгу.

Фактично Кремль намагається в Білорусі апробувати той самий сценарій, який уже був реалізований під час військової кампанії в Чечні, де російським керівництвом також було організовано серію терактів. Тоді саме російські спецслужби організовано теракти в Рязані, після чого винуватцями події оголосили "чеченських бойовиків". Подібне росіяни хочуть зробити й у Білорусі.

За даними розвідки, ГРУ планує: артилерійські та ракетні удари по Мозирському НПЗ, об'єктам цивільної інфраструктури та житловим масивам; підірвати житлові будинки, лікарні та школи.

"Це, на думку кремлівських кураторів "спецоперації", створить для Лукашенка так званий "казус беллі". Тобто формальний привід для розв'язання війни", - зазначає розвідка.

Таким чином Олександр Лукашенко нібито не залишиться можливості уникнути війни, а тим часом офіцери армії Білорусі вже розпочали евакуацію сімей з Мозиря.

Читайте також на порталі "Коментарі" - раніше Борис Джонсон розповів, коли за допомогою Британії Україна може розпочати контрнаступ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сергій Лавров заговорив про ще одну війну Росії.