Головна Новини Суспільство події Чи можна знімати незаконні дії працівників ТЦК: пояснення адвоката
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна знімати незаконні дії працівників ТЦК: пояснення адвоката

Знімати дії працівників ТЦК можна, втім важливо простежити, щоб на відео не було об’єктів, зйомка яких заборонена

сьогодні, 10:54
Поділіться публікацією:

Адвокат Роман Сімутін у своєму телеграм-каналі роз’яснив, чи можна знімати незаконні дії співробітників ТЦК. Він підкреслив, що для доведення незаконності затримання чи інших дій працівників у суді необхідні докази, зокрема, фото та відеоматеріали.

Чи можна знімати незаконні дії працівників ТЦК: пояснення адвоката

ТЦК

Сімутін зазначив, що чинне законодавство визнає фото- та відеозйомку допустимими доказами у судових справах, тож ці матеріали можуть бути використані для доведення неправомірних дій представників ТЦК.

За його словами, знімати дії працівників ТЦК можна, проте є важлива умова: на відео не повинні бути зафіксовані військові або режимні об'єкти, а також не повинно бути переміщень військових підрозділів поруч.

Адвокат додав, що немає законодавчої заборони на зйомку співробітників ТЦК або поліцейських. Якщо хтось забороняє себе знімати, слід запитати на підставі якого закону.

Сімутін також зазначив, що відповідно до статті 307 Цивільного кодексу, зйомка в громадських місцях дозволена.

"Працівники ТЦК та поліцейські є посадовими особами органу державної влади, а тому згідно з рішенням Конституційного Суду від 20 січня 2012 року № 1/9-2012 на них, як на представників влади, не розповсюджується заборона на зйомку фізичної особи без її згоди", – підсумував адвокат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народний депутат та член Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін заявив, що в Україні є два регіони, де є критична кількість грубих порушень прав людини з боку ТЦК — Одеська та Закарпатська області. За словами народного депутата, працівники ТЦК погоджуються на порушення прав людей, щоб виконати план та не отримати критики від керівництва.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини