Чи мають електронний та паперовий військово-обліковий документ однакову силу: відповідь Міноборони

Електронний документ має містити QR-код, придатний для зчитування, зазначили у Міноборони

Наявність у людини військово-облікового документа в електронній формі рівнозначно відповідному документу у паперовому вигляді, оскільки вони мають однакову юридичну силу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони України.

У роз'ясненні Міноборони зазначили, що військово-обліковий документ в електронній формі дозволяє військовослужбовцям Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, працівникам Національної поліції та Державної прикордонної служби зчитувати його за допомогою будь-яких коштів, на яких може бути встановлений додаток Резерв та які мають камеру.

В оборонному відомстві наголосили, що військово-обліковий документ в електронній формі може бути роздрукований. У такому разі він повинен містити QR-код, придатний для зчитування.

Крім того, роботодавці для формування списків військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання, можуть використовувати військово-облікові документи працівників в електронній формі. Для цього військовозобов'язаний може надавати роботодавцю свій документ як у паперовій, так і в електронній формі (зокрема, роздрукований).

Читайте також на порталі "Коментарі" - штраф від ТЦК: пояснення юриста, як дізнатися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Міноборони відповіли, чи справді є необхідність зниження мобілізаційного віку.