Частина українців може втратити субсидії: що відомо

Пенсійний фонд б'є на сполох: ОСББ ігнорують подачу даних для субсидій

Тисячі українців ризикують залишитися без житлових субсидій та пільг через безвідповідальність деяких об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та комунальних підприємств. Про це попереджає Міністерство соціальної політики України.

За даними відомства, низка ОСББ та комунальних служб систематично ігнорують вимогу подавати до Пенсійного фонду України (ПФУ) інформацію, необхідну для розрахунку та призначення субсидій. Це призводить до того, що українці, які мають право на державну допомогу, не можуть її отримати.

"Через таку бездіяльність люди можуть стати заручниками ситуації, коли Пенсійний фонд не отримає всю чи частину інформації, необхідної для призначення житлово-комунальних субсидій. Як наслідок, ті, хто потребує фінансової допомоги, не отримають житлових субсидій або пільг на житлово-комунальні послуги", – зазначають у Міністерстві соціальної політики.

Ситуація ускладнюється тим, що, попри можливість подачі документів на субсидії онлайн та автоматичний перерахунок їх розміру, відсутність інформації від ОСББ блокує весь процес.

Міністерство наголошує, що на порталі електронних послуг ПФУ створено спеціальні кабінети для надавачів житлово-комунальних послуг, зокрема для ОСББ. Це дозволяє державі оперативно обмінюватися даними з комунальниками та швидко призначати субсидії.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики започаткувало ініціативу, яка може суттєво покращити життя багатьох людей. Ця ініціатива полягає у запровадженні фінансової підтримки для оренди житла внутрішньопереміщеними особами (ВПО). Нині ініціатива перебуває у стадії затвердження