Головна Новини Суспільство події Центр захисту інвалідів майже рік протистоїть рейдерським атакам
commentss НОВИНИ Всі новини

Центр захисту інвалідів майже рік протистоїть рейдерським атакам

Центр захисту інвалідів в Одесі просить правоохоронців зупинити рейдерське захоплення організації

22 грудня 2021, 14:34
Поділіться публікацією:

Представники громадської організації "Центр захисту інвалідів" в Одесі заявили, що майже рік протистоять рейдерським атакам на майно організації з боку власника готелю "Токіо-Стар" Сергія Дурача. Як передає видання "Коментарі", про це вони заявили під час прес-конференції в "Українських новинах".

Центр захисту інвалідів майже рік протистоїть рейдерським атакам

Прес-конференція Центру захисту інвалідів

За словами правозахисників, атаки нібито покриваються високопосадовцями, а саме начальником Одеського ГУНП Миколою Семенишиним та прокурором Одеської області Сергієм Костенком, а проблема давно вийшла за рамки локального рівня, і несе загрозу державі.

Голова правління Центру конституційного моделювання, засновник мобільного госпіталю (ПДМШ) ім. Пирогова Геннадій Друзенко зазначив, що ситуація, здавалося б, має суто локальний характер — якісь люди намагаються відібрати майно у одеських інвалідів.

"Насправді – це яскравий маркер для потенційних інвесторів, які дивляться на це все, і розуміють, чим для них може обернутися бажання відкрити бізнес в Україні. Коли можуть підробити протоколи зборів та змінити керівництво твоєї організації. Коли через якогось "лівого" "нотаріуса можуть переписати все твоє майно. Коли твої бізнес-активи легко можна просто вкрасти", — заявив Друзенко .

На його думку, ніхто не захоче інвестувати в державу, якщо вона не здатна забезпечити чесні та прозорі правила співіснування приватних інтересів із державними.

У свою чергу глава "Центру захисту інвалідів" Аркадій Чорний у своєму відеозверненні повідомив, що був змушений покинути Україну через побоювання за власне життя. За його словами, інваліди Одеси доведені до відчаю і готові на найрадикальніші кроки, якщо генеральний прокурор Ірина Венедиктова та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський не втручаться у ситуацію, а рейдерські атаки на громадську організацію не припиняться і далі покриватимуться місцевою владою.

Адвокат у кримінальних справах Геннадій Борисичов акцентував увагу на тому, що рейдери діють дуже зухвало та неприховано – вони явно впевнені у своїй безкарності. Наприклад, вони сфабрикували протокол загальних зборів, змінивши директора організації, потім вкрали документи та печатки організації. Пізніше, через "ручного" нотаріуса в Полтавській області, рейдери без жодних юридичних підстав перереєстрували на себе всі активи і миттєво продали частину з них, а частину передали в іпотеку та оренду.

Окремої уваги, за його словами, вимагає ухвала слідчого судді про арешт активів громадської організації, яку не передавали держреєстратору доти, доки через підставного нотаріуса активи громадської організації не були захоплені.

"Ця історія рейдерства "Центру захисту інвалідів" відбувається або за мовчазною згодою керівництва Одеської обласної прокуратури та Національної поліції Одеської області, або ще гірше — за їх сприяння. Як ми бачимо, це все відбувається, тому що не відбулися реальні реформи в системі МВС та прокуратурі.Не відбулося очищення системи від кадрів часів режиму Януковича, зокрема і в Одеській області, де керівництво цих органів очолюють люди, наближені до Артема Пшонки — сина тодішнього Генпрокурора.Ці люди причетні до неодноразових епізодів рейдерства, "пресування" бізнесу та отримання неправо вигоди злочинним шляхом", — резюмувала Ауріка Горяйнова, екс-прокурор прокуратури Одеської області у 2000-2007 роках.

Читайте також – експерти розповіли, як захистити своє здоров'я під час холодів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини