Бум на "американців": як змінились уподобання українських автолюбителів

Ринок вживаних авто: кожен п’ятий – зі Сполучених Штатів

Серед українських автолюбителів з'явився новий тренд — американські вживані автомобілі. Згідно з даними Укравтопрому, кожен п’ятий легковий автомобіль, що у серпні отримав українську реєстрацію, був ввезений із США. Це показник на 83% вищий порівняно з аналогічним періодом 2023 року, свідчить про зростаючу привабливість "американців" для українських водіїв.

Бензинові автомобілі складають найбільшу частину цих імпортованих авто (42%), тоді як доля електромобілів сягає 38%. Гібридні моделі займають 8%, а дизельні та машини з газобалонним обладнанням (ГБО) — по 6%. Середній вік автомобілів, що прибувають зі Сполучених Штатів, становить 5,5 року, що робить їх досить привабливими з точки зору сучасних технологій та комфорту.

Лідерами серед американських моделей на українському ринку є електромобілі Tesla. Model Y випереджає за популярністю з 567 одиницями, за нею йде Model 3 з 547 одиницями. Також у ТОП-5 увійшли Ford Escape (329 од.), Tesla Model S (265 од.) та Jeep Cherokee (259 од.).

Читайте також на порталі “Коментарі” - Минулого місяця ринок автомобілів в Україні зазнав справжнього буму на китайські моделі. Українці придбали понад 1,7 тисячі легкових авто, вироблених у Китаї, що свідчить про зростання попиту на 61% порівняно з серпнем 2023 року. Такі дані наводить "Укравтопром".

Раніше “Коментарі” писали, що у серпні до українського автопарку додалося понад 25,7 тисяч вживаних авто з-за кордону. Це найбільше поповнення за останні 25 місяців, згідно з даними Укравтопром. Цього місяця кількість реєстрацій вживаних авто зросла на 22% порівняно з минулим роком і майже на 29% порівняно з липнем.