Будівництво житла для військовослужбовців: чиновників з Міноборони піймали на корупційній "схемі" в 1 млн. доларів

За 1 млн доларів США чиновники обіцяли бізнесменам "вирішити питання" щодо їх перемоги у тендері на будівництво житла для військових

Слідчі з управління стратегічних розслідувань в Одеській області та правоохоронці Головного слідчого управління Національної поліції України викрили чергову "схему" в Міністерстві оборони України. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на інформацію департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України у Facebook.
У повідомленні йдеться, що один з працівників регіональних управлінь капітального будівництва Міністерства оборони разом зі своїм знайомим за 1 млн. доларів США обіцяли бізнесменам "вирішити питання" щодо їх перемоги у тендері на будівництво житла для військових. За інформацією слідчих, високопосадовці хотіли отримати "відкат" за свої послуги та "допомогу" на тендері.
"Під час проведення обшуків слідчі та прокурори вилучили ряд доказів, у тому числі, й документи, в яких заздалегідь визначений переможець",- йдеться у повідомленні.
Слідчі, у п'ятницю, 23 липня, обом фігурантам корупційної "схеми", на основі доказової бази, повідомили про підозру за частиною 1 статті 14 та частиною 4 статті 190 (вчинення шахрайства, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Якщо провину підозрюваних доведуть, їм загрожує від 5-ти до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформує своїх читачів про те, що МВС оприлюднило розмір хабарів, щоб "відмазатися" і вступити. Приблизний рівень хабарів, які повинні в певних випадках сплатити жителі областей на Західній Україні, став відомий завдяки телеграм-каналу МВС. Вчора правоохоронці протягом дня затримали одразу двох підозрюваних у хабарництві за ухилення від призову і вступ на навчання до вищого навчального закладу.