Головна Новини Суспільство події «Буде пік захворювання прямо посеред літа»: Зеленський про коронавірус в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Буде пік захворювання прямо посеред літа»: Зеленський про коронавірус в Україні

Президент Володимир Зеленський заявив, що у деяких регіонах заповнено вже понад половину ліжкомісць у лікарнях, а кількість хворих на коронавірус щодня зростає

25 червня 2020, 14:00 comments1466
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що робота з роз’яснення українцям потреби дотримання антикоронавірусних заходів після пом’якшення карантину є недостатньою. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Буде пік захворювання прямо посеред літа»: Зеленський про коронавірус в Україні

Так, у ході традиційної наради під головуванням гаранта міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що при дотриманні антикоронавірусних заходів громадянами не може відбуватися значне зростання кількості хворих. Зазначається, що у деяких країнах заходи пом'якшують навіть більше, аніж у нашій державі. Тож, каже міністр, щоденні антирекорди – наслідок порушень карантину.

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що за останні три дні втричі збільшили кількість штрафів для підприємств і закладів, які порушують карантин. Найбільша проблема, кажуть у МВС, це громадський транспорт – там постійно порушуються дистанція та масковий режим. Повідомляється, що загалом уже накладено штрафів на суму понад 5 млн грн.

"У нас у деяких регіонах заповнено вже понад половину ліжкомісць, а кількість хворих щодня зростає. Якщо не зупинити цього зростання, матимемо пік захворювання прямо посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий послабленню карантину", – заявив Зеленський.

Додамо, що цього тижня збільшили кількість інспекторів (з 700 до 2500 осіб), які проводять перевірку закладів і роз’яснюють населенню необхідність дотримання карантинних заходів.

Серед важливих моментів виокремили те, що українські медики покращили якість медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 – навіть після зростання кількості хворих не збільшується число тих, хто потребує підключення до апаратів ШВЛ.

Нагадаємо, в Україні додали нові ліки в протокол лікування коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини