Головна Новини Суспільство події Британія та Німеччина укладають нову оборонну угоду щодо України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія та Німеччина укладають нову оборонну угоду щодо України: деталі

Лондон і Берлін обговорили новий договір між двома країнами, в основі якого лежить оборонна угода щодо України

28 серпня 2024, 14:48 comments6457
Поділіться публікацією:

Великобританія та Німеччина укладають нову оборонну угоду, в основі якої лежить допомога Україні. Дві країни підтвердили зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Британія та Німеччина укладають нову оборонну угоду щодо України: деталі

Німеччина та Британія. Фото: із відкритих джерел

Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер у середу, 28 серпня, прибув до Берліна, де зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Політики обговорили новий договір між двома країнами, в основі якого лежить оборонна угода щодо України.

На спільній прес-конференції Стармер сказав, що нова угода розширює велику оборонну співпрацю між Великою Британією та Німеччиною, щоб країни разом "протистояли загрозам нестабільного миру".

"Це, звичайно, означає загальну рішучість відстоювати безпеку нашого народу та ширшого європейського континенту — і це починається з нашої непохитної підтримки України", — сказав прем'єр Британії.

За його словами, Британія та Німеччина як країни Європи, які зробили найбільший внесок у військові зусилля України, і як країни з найбільшими витратами на оборону серед європейських країн НАТО, "занадто добре знають своє зобов'язання перед українським народом, який воює не лише для того, щоб захистити себе, але й для всіх людей у Європі”.

"Сьогодні ми підтвердили наше зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", — додав Стармер.

Варто зазначити, що обидві країни є лідерами з надання військової допомоги Україні. Британія однією з перших підтримала Україну на початку повномасштабного вторгнення Росії. Країна надала українській армії танки Challenger, броньовану техніку та інше озброєння.

Німеччина передала Україні танки Leopard різних модифікацій, броньовані машини, зенітки, новітні ЗРК Patriot та IRIS-T, дрони та багато іншого. Також обидві країни проводять навчання українських військових на своїй території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Київ все ж таки знайшов потрібні слова для Лондона: чи чекати РФ тепер на прильоти Storm Shadow.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини