Бойовики на Донбасі облаштували бойову позицію під камерами ОБСЄ

Перед цим окупанти вивели з ладу систему відеоспостереження ОБСЄ та встановили свої камери

19 квітня 2021 року бойовики унеможливили роботу засобів відеоспостереження Місії ОБСЄ та встановили свої відеокамери на території шахти "Октябрьская", що знаходиться на околиці тимчасово окупованого Донецька. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил.

В штабі ООС заявили, що окупанти використовують вигідне положення шахти для детального спостереження за позиціями ЗСУ. Натомість, на місці колишньої точки спостереження ОБСЄ найманці обладнали свою вогневу позицію мінометів, з якої 27 квітня обстріляли позиції українських військових.

"В бік українських позицій було випущено 22 міни з міномета калібру 120 мм. В ході обстрілу найманці також застосували ПТРК, внаслідок чого, отримав поранення військовослужбовець ЗС України", - йдеться в заяві прес-служби ООС.


Українська сторона вже направила всі доказові матеріали порушення режиму тиші в керівні органи ОБСЄ. В штабі наголошують, що ЗСУ суворо дотримуються домовленостей щодо припинення вогню та взятих на себе зобов'язань.

Варто зазначити, що 22 квітня внаслідок осколкового поранення в зоні відповідальності ОТГ "Північ" помер український військовий. Того разу, швидше за все, окупанти використовували міномети або гранати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як фахівці оцінюють нещодавні домовленості Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу. На думку військового експерта Влада Волошина, про прорив можна буде говорити лише після того, як РФ почне прибирати свої війська із прикордонних територій, а також не просто скоротить, а й припинить обстріли. Більше деталей шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете ознайомитися з прогнозом українського МЗС щодо ймовірного повноцінного нападу Росії на Україну.