Бояться: Клопотенко розповів, чому батьки розкритикували нове меню в школах

Клопотенко каже, що батьки просто бояться нових страв

В школах та садочках нашої країни з січня цього року кардинально змінили харчування. Зараз в соціальних мережах розміщено чимало дописів, де жорстко критикують ініціатора таких змін, відомого українського кухаря Євгена Клопотенка.

Чому українці незадоволені новими стравами, які тепер готують для їх дітей? Про це інформує сам Клопотенко на YouTube-каналі ISLND TV.

Зокрема, ініціатор шкільних новацій зазначив, що батьки критикують нові шкільні обіди з тої причини, що тепер там з’явились нові найменування продуктів, які вони ніколи не пробували і тому все це викликає у них певний острах. Вони турбуються за своїх дітей і їх лякають нові страви, якими тепер їх годуватимуть.

За словами відомого кулінара, йому висувають докори за чебрець, який він додає до страв. Бо вони його ніколи не пробували і переконані, що ця спеція буде смердіти. Або ще пишуть, що не хочуть ніяких змін, хай школярі і надалі споживають своє пюре, бо воно подобається батькам. Не зачіпай цю страву. Тому що чебрець - це вже нове.

Євген навіть отримав консультацію у фахівця-нейробіолога, щоб знати, чому земляка не подобаються деякі найменування страв.

Також ініціатор змін у шкільному меню стверджує, що наші громадяни не сприймають нове. У них сформована думка, що всі ці зміни зашкодять їм чи їхнім дітям. Багато тат і мам учнів не знають, яке на смак карі чи куркума. Так чинили їх батьки, які не знають смаку цих продуктів і їх не навчили позитивно сприймати щось нове, тому і новації видаються їм дикими, такими, що тільки лякають.

Клопотенко говорить про те, що в родинах відправляють до школи дітей, наче їм там загрожує смертна кара. Бо не проінформовані, що вони там споживають. Разом з тим, їх не лякає, що їх нащадки можуть споживати некорисний майонез, який може відбитись на здоров’ї їх дітей тоді, коли їх не буде на цьому світі.

Кулінар резюмував, що його місія - піти з цього світу раніше за цих дітей. Так він коментує можливі острахи своїх підписників в соціальних мережах.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що батьки "ламають списи" за чай із цукром та сосиски.