Боротьба з українською жадібністю: як в столиці перешкоджають незаконній вирубці ялинок у парках

Київські комунальники обробляють хвойні дерева розчином, який неприємно пахне та залишає сліди

В минулі роки комунальники стикнулися з передноворічною проблемою - незаконною вирубкою ялинок та сосон в міських парках. Цього разу столичні працівники придумали неординарний спосіб подолати вандалізм. Перед святами всі київські хвойні дерева вирішили обробити спеціальним розчином, який має неприємний запах та залишає негарні сліди.

КМДА пояснює, що це роблять для того аби у людей не було спокуси зрубати дерево й забрати додому.

Окрім того, щоб захистити дерева від вандалів, працівники державної екологічної інспекції та патрульної поліції виходитимуть на спеціальні рейди.

Сам засіб не завдає шкоди дереву. До того ж він не шкідливий і для людини. Однак, як тільки ялинка опиниться в теплому приміщенні, розчин почне виділяти дуже неприємний сильний запах.

Нагадуємо, що раніше сайт "Коментарі" повідомляв про популярні схеми шахрайства з нерухомістю в Україні. Серед них підробка заповітів або документів з відчуження квартир, оформлення угод за фальшивими документами на підставних осіб. За словами адвоката таку діяльність здійснюють цілі злочинні організації, які збирають інформацію, вистежують жертв — як правило, самотніх людей похилого віку, які не здатні себе захистити.

Крім того, в поточному році, за словами експерта, явно посилилася тенденція використання правоохоронних органів для рейдерських захоплень активів підприємств — за допомогою "липових" кримінальних справ, масок-шоу, обшуків та іншого тиску на бізнес.

Також рекомендуємо прочитати про ефективний спосіб, який допоможе не погладшати за свята.