Біля Рівного знайшли калюжі із рожевою речовиною (ФОТО)

Фахівці проводять забір проб ґрунту, повітря та самої речовини для проведення експрес-аналізів

Недалеко від обласного центру Рівненського області - міста Рівне, у полі знайдено калюжі із рожевою речовиною. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Рівненській області.

Стало відомо, що дивні калюжі першим помітив та викликав надзвичайників житель села Колоденка ще у четвер, 22 липня.

У повідомленні рятувальників йдеться: голова місцевої ОТГ розповів їм про одного з аграріїв, який залишив на полі під час обробки землі, розлитою невідому речовину.

На місце відразу прибули експерти ДСНС та екологи. Наразі відповідні служби беруть для проведення аналізів проби ґрунту, повітря і ту саму рожеву речовину.


Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував своїх читачів про те, що після аварії на "Рівнеазоті" в Україні прогнозують кислотні дощі.

Після того, як труба в одному із цехів втратила герметичність, в атмосферу вирвалася хмара з окисом азоту, що мала помаранчевий колір. Згідно з інформацією Укргідрометцентру, це матиме певні наслідки для погоди. Фахівці стверджують, що українцям не варто сіяти паніку — небезпеки для життя або здоров'я немає. Рівень діоксиду та оксиду азоту в наближених до Рівного населених пунктах знаходиться в нормі, або зовсім трохи перевищує її, що також не є критично важливим. Однак, азот все одно поєднався з повітряними масами, які завдяки спокійній, не особливо вітряній погоді, не "пішли" далеко від місця вибуху. І все ж, певна частина з виділених речовин з'єдналася із водою в атмосфері.Метеорологи повідомляють, що в окремих населених пунктах Рівненської області пройшли підкислені дощі. На думку фахівців, подібне навряд чи повториться, але при цьому ризикувати ходити під час опадів без парасольки все ж не рекомендують.