Біля Одеси морське дно всіяне "ртутними кульками": еколог розповів, що це

Море в Одесі всипане "ртутними кульками"

Море неподалік міста Одеса повністю всипане невеликими, такими, що швидко рухаються "ртутними кульками". Про це на своїй сторінці у Facebook написав місцевий природоохоронець Владислав Балінський.

Морська вода теж не є чистою та прозорою. Навпаки, експерти дослідили, що вона - зеленого відтінку і має не освіжаючий, а швидше застійний запах.

У відкритому морі можна подивитись на медуз. Їх тут мешкає кілька видів. Як стверджує еколог, насправді це - корнерот, аурелія і гребневики.

В морському середовищі також знайшли багато коконів з яйцями поліхети (багатощетинкових черв'яків).

"Зовнішньо вони дуже нагадують ртуть.Такі хробаки не шкодять екології моря. Вони є кормом для багатьох видів чорноморських риб", - розповів Балінський.

Природоохоронець спростував інформацію про "ртутні" кульки. Він розповів, що круглі слизові утворення - це не медузи. Насправді в такий вологий кокон зі слизі відкладає свої яйця багатощетинковий хробак, якого називають поліхета.

"Якщо придивитися, то в товщі слизу проглядаються вкраплення мікроскопічних яєць. Спочатку, кокон на тонкій слизовій ніжці прикріплений до піску, каменів або донної рослинності. Найчастіше він відривається і може переміщатися на великі відстані", - підсумував у своєму повідомленні Владислав Балінський.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в Одесі туристи відпочивали поруч з трупом. На одному з пляжів Аркадії, популярного серед туристів курортного району Одеси, було виловлено тіло потопельника. Наявність трупа на пляжі нітрохи не заважала відпочивальникам, які прийшли викупатися і позасмагати.