Більше не друг і не союзник: РФ внесла Угорщину до списку "недружніх країн"

Причиною того, що РФ віднесла Угорщину до недружніх країн Росії послужили санкції ЄС, до яких приєднався Будапешт

РФ віднесла Угорщину до недружніх Росії країн через приєднання Будапешта до антиросійських санкцій, запроваджених за розв'язану Кремлем війну проти України. Як передає видання "Коментарі", про це заявив посол РФ в Угорщині Євген Станіславов, повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

Євген Станіславов заявив, що, незважаючи на спроби Угорщини відстоювати власні інтереси, які часто йдуть урозріз із політикою Євросоюзу, факт залишається фактом: Угорщина погодилася підтримати всі антиросійські санкції, проголосувала за всі санкційні пакети Брюсселя і змушена їх суворо виконувати.

Тому Москва віднесла Угорщину до категорії недружніх Росії країн, "на адресу яких можуть застосовуватися наші заходи у відповідь", сказав Станіславов.

При цьому російський дипломат зазначив, що РФ "тримає канали діалогу відкритими, заради збереження накопиченого за минулі роки багажу позитивних напрацювань". Тим самим у Росії натякнули, що Угорщина все ще може змінити ситуацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прем'єр Угорщини Віктор Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини з Росією: що сталося.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков несподівано розвінчав міф про те, що Росія в Україні проводить "спеціальну військову операцію". Рупор Кремля назвав події війною, що відбуваються в Україні, і заявив, що це "надовго".