Білорусь зосереджує війська вглиб країни: чи є загроза для України

Переміщення техніки та особового складу білоруської армії біля українського кордону не фіксується

Кордон України з Білоруссю залишається спокійним без будь-яких ознак нестандартних військових переміщень, заявили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ). Попри помітну активізацію військової техніки та особового складу всередині Білорусі, жодних загроз зафіксовано не було.

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна, речник ДПСУ Андрій Демченко підкреслив, що українські оборонні сили мають повний контроль над державним кордоном, і спостерігаються лише звичайні рухи військових підрозділів на території сусідньої держави.

"Якщо казати безпосередньо про лінію кордону, то всі складові Сил оборони нашої країни повністю контролюють державний кордон. Ми не фіксуємо нестандартних ситуацій безпосередньо по кордону. Окрім цього, ми не фіксуємо, щоб у безпосередній близькості до нашого кордону здійснювалося переміщення чи то техніки, чи особового складу підрозділів армії білорусі", – зазначив Андрій Демченко.

Водночас він зауважив, що переміщення техніки та особового складу фіксується всередині Білорусі, але без суттєвого нарощення.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Народний депутат Соломія Бобровська повідомила, що на білоруській техніці біля кордону з Україною зʼявляється новий тактичний знак

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, на тлі стягування Олександром Лукашенком військ до кордону Білорусі та України, МЗС видало заяву-звернення до офіційного Мінська. Там закликали Білорусь "не робити трагічних помилок під тиском Москви" і відвести від кордону свої війська. При цьому в міністерстві повідомили, що до кордону Білорусь перекинула Сили спецоперацій, озброєння та військову техніку, включаючи танки, артилерію, РСЗВ, засоби ППО та інженерну техніку. Все це було зафіксовано на Гомельщині. Також до кордону перекинули і "вагнерівців".