Байден, Шольц, Макрон та Стармер обговорили допомогу Україні: до чого дійшли

Окремо на зустрічі лідери обговорили План перемоги Зеленського

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер та президент США Джо Байден на зустрічі в Берліні 18 жовтня обговорили подальшу допомогу Україні та План перемоги президента Зеленського. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в прес-релізі за результатами зустрічі на сайті німецького уряду.

"Лідери засудили триваючу агресивну війну Росії проти України, обговорили свої плани щодо надання Україні додаткової допомоги в галузі безпеки, економічної та гуманітарної допомоги, включаючи використання надзвичайних доходів від заморожених російських активів", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що сторони обговорили План перемоги президента Зеленського. Зазначається, що лідери країн підтвердили свою рішучість продовжувати підтримувати Україну в її зусиллях щодо забезпечення справедливого та міцного миру, що ґрунтується на міжнародному праві, включаючи Статут Організації Об'єднаних Націй, а також на повазі до суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Джо Байден попередив, що на Україну та партнерів чекає важка зима. Американський президент закликав союзників продовжувати підтримку України. Про це Байден заявив у Берліні.

Він наголосив, що союзники по НАТО повинні "забезпечувати нашу підтримку... поки Україна не досягне справедливого та сталого миру".

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді План перемоги. Зокрема, він заявив, що якщо Захід підтримає Україну в реалізації пунктів Плану перемоги, то цілком реально завершити війну не пізніше 2025 року. Наскільки реальні для виконання відомі пункти Плану перемоги? І чи можна говорити про можливість завершити війну у такі терміни, як сподівається президент? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.