Головна Новини Суспільство події Байден публічно назвав Сі Цзіньпіна диктатором: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден публічно назвав Сі Цзіньпіна диктатором: що сталося

Джо Байден згадав про прикру інцидент із збитою шпигунською кулею КНР.

21 червня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден назвав лідера Китаю Сі Цзіньпіна "диктатором" через ситуацію з повітряною кулею-шпигуном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Hill.

Байден публічно назвав Сі Цзіньпіна диктатором: що сталося

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Так американський лідер висловився про президента Китаю на заході зі збору коштів у Кентсфілді (штат Каліфорнія), коментуючи його емоції через збиття в США повітряної кулі КНР у лютому.

"Причина, через яку Сі Цзіньпін дуже засмутився через те, що я збив цю повітряну кулю... наповнену шпигунського обладнання, полягає в тому, що він не знав, що вона там була. Ні, я серйозно. Це було великою збентеженням для диктаторів, коли вони не знали, що трапилося", — сказав Байден.

Американський президент додав, що аеростат не мав бути над місцем, де його виявили.

"Він збився з курсу через Аляску, а потім (летів) через Сполучені Штати і він (Сі Цзіньпін) не знав про це. Коли його збили, він дуже зніяковів і заперечував, що він взагалі був там", — зазначив Байден.

Також президент США під час свого виступу закликав присутніх не турбуватися про Китай, який має "реальні економічні труднощі".

Читайте на порталі "Коментарі" — держсекретар США провів у Пекіні переговори з вищим керівництвом Китайської Народної Республіки (КНР). Запевняє, що нібито отримав обіцянку, що КНР не надсилатиме військову техніку до Росії. У свою чергу президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав китайського прем'єра Лі Цяна, який прибув з візитом до Берліна, використовувати глобальну політичну вагу КНР та її вплив на Росію для досягнення справедливого миру. Тим часом, у розслідуванні Foreign Policy повідомляється, що Китай, схоже, знав про повномасштабне вторгнення РФ, що готується, в Україну, а потім уклав з Москвою контракти перед підвищенням ціни на газ. Що можна сказати про останні дипломатичні маневри КНР та навколо КНР? Чи є ймовірність, що Пекін почне сприяти встановленню справедливого світу в Україні, а не псевдомиру з російських лекал? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини