Байден говоритиме з Макроном про Україну: подробиці

Одне з питань, які обговорюватимуться, стосуватиметься використання заморожених російських активів на користь України

Президент США Джо Байден під час свого перебування на заходах, присвячених Дню висадки союзників у Нормандії, обговорить зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном подальшу допомогу та підтримку України у війні. Як передає портал "Коментарі", про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Представник адміністрації президента США зазначив, що під час двосторонньої зустрічі лідери двох держав обговорять такі пріоритети, як підтримка України, необхідність того, щоб Індо-Тихоокеанський регіон був вільним та відкритим, а також вирішення кризи на Близькому Сході та зусилля у боротьбі зі зміною клімату.

"Франція, безумовно, є важливим союзником США - фактично найстарішим союзником нашої країни. І цей візит підкреслить незмінне американо-французьке лідерство з цілої низки важливих питань", - висловився Джон Кірбі.

На питання, чи обговорюватиме Байден з Макроном питання використання заморожених російських активів на користь України, він сказав, що не сумнівається, що це питання порушуватиметься в дискусіях, коли президент США матиме можливість поговорити з лідерами країн у Франції, а також наступною. Тижня на саміті G7.

Зазначимо, раніше радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що президент України Володимир Зеленський двічі зустрінеться із головою Білого дому Джо Байденом найближчим часом. Перша зустріч відбудеться вже цього тижня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив, пише видання AFP.

Володимир Зеленський та Джо Байден проведуть зустріч цього тижня у Франції. Обидва президенти будуть присутні на заходах, присвячених 80-м роковинам висадки союзників у Нормандії.

Як зазначив Салліван, Байден " матиме можливість поспілкуватися з президентом Зеленським".