Батьки В'ячеслава Зінченка на суді: "Немає доказів його вини"

Суд залишив В'ячеслава Зінченка під вартою: реакція батьків

Львівський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід для В'ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Під час судового засідання, яке відбувалось онлайн, з'явились батьки В'ячеслава, що дали емоційні коментарі на адресу обвинувачення. Вони заперечують звинувачення і стверджують, що проти їхнього сина немає жодних конкретних доказів.

На суді було вирішено, що апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді — без змін. Це рішення спричинило розчарування серед рідних Зінченка, які прибули на засідання з надією на зміну запобіжного заходу.

Олександр Зінченко, батько В'ячеслава, відповів на питання про діяльність сина у Львові та зняття трьох квартир: "Мені не дивно, що він сам поїхав у Львів. Кошти я сам йому дав. Як батько, я хочу зазначити, що звинувачення мають базуватися на доказах, а докази відсутні".

Його мати, Лариса Зінченко, висловила гордість за сина.

"Чи можете ви назвати багато хлопців, які у 18 років жодного разу не палили чи не вживали алкоголь? Він навіть розмовляє українською краще, ніж я. Він мені розповів про Степана Бандеру, захоплювався ним, – підкреслює вона. – Я не знаю, чому мій син опинився на лаві підсудних. Це якась політична гра. Мій син тут зовсім ні до чого".

На засіданні також обговорювалась тема можливої причетності В'ячеслава до неонацистського руху, що його батьки рішуче заперечують. Олександр Зінченко коментує:

"З чого ви взяли, що це саме його переписки? Гаразд, навіть якщо і він переписувався, то що таке неонацистський рух? Це така зареєстрована організація, ТОВ? Звідки взяли, що це саме неонацистський рух?"

Читайте також на порталі “Коментарі” — В’ячеслав Зінченко, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон, відмовився від дачі свідчень, повідомив в інтервʼю Українським новинам його адвокат Ігор Сулима. За його словами, Зінченко, згідно із 63 статтею Конституції мав таке право і скористався ним.