Головна Новини Суспільство події Через рейдерське захоплення ФБУ - фінансування боксу зупинено
commentss НОВИНИ Всі новини

Через рейдерське захоплення ФБУ - фінансування боксу зупинено

Фактично відбулося рейдерське захоплення однієї з найрезультативніших федерацій в Україні, упевнений спортивний директор ФБУ

17 серпня 2022, 13:47
Поділіться публікацією:

За потурання Міністерства юстиції України відбулося рейдерське захоплення Федерації боксу України. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook заявив спортивний директор ФБУ Антон Чередніченко.

Через рейдерське захоплення ФБУ - фінансування боксу зупинено

Кирило Шевченко. Фото: з відкритих джерел

Він зазначив, що у відомства та особисто міністра юстиції Дениса Малюська були всі можливості для припинення рейдерського захоплення федерації. Адже саме Мін'юст контролює діяльність державних реєстраторів, а Малюська очолює державну Антирейдерську комісію. Але замість того, щоб зупинити злочин, відомство не діяло, вважає Антон Чередниченко.

"Рейдерство знову в законі, і це для Міністерства юстиції тепер цілком прийнятна практика. Адже саме завдяки діям державного реєстратора з Міністерства юстиції, який зареєстрував сфальсифікований протокол і вніс зміни до реєстру про нового керівника ФБУ, і стало можливим рейдерське захоплення однієї з найрезультативніших федерацій в Україні. Дякую, що під час війни із зовнішнім ворогом допомагаєте знищувати спорт в Україні", – написав спортивний директор ФБУ.

Чередниченко повідомив, що, незважаючи на обіцянку щомісяця виділяти до 70 тис. доларів на розвиток боксу, самопроголошений "президент ФБУ" Кирило Шевченко чи не першим рішенням зупинив фінансування спортсменів та тренерів. В результаті юніорська збірна України з боксу вперше поїхала на чемпіонат Європи до Туреччини власним коштом. Переліт, проживання, форма та інші витрати на одного спортсмена становили понад 46 тисяч гривень. Раніше всі витрати покривало керівництво ФБУ, наразі гроші змушені шукати батьки.

"Хочуть ваші діти на чемпіонат Європи з боксу до Туреччини? Нехай їдуть! Я нічого вашим дітям не винен. Це ж ваші діти. Можливо, саме так вважає президент Федерації боксу Кирило Шевченко, зареєстрований у Міністерстві юстиції як керівник ФБУ за результатами "виборів на позачерговій конференції", — написав Антон Чередниченко.

Через зміни в держреєстрі законне керівництво ФБУ не має можливості втрутитися в ситуацію — діяльність президента Володимира Продивуса та його команди повністю заблокована.

Нагадаємо, Кирило Шевченка нібито було обрано на посаду президента ФБУ рішенням позачергової конференції 22 лютого 2022 року. Контрольно-дисциплінарна комісія ФБУ скасувала це рішення як незаконне та визнала "конференцію" незаконною, адже проводити її уповноважено виключно Бюро ФБУ. Міжнародна та Європейська федерації боксу визнають єдиним легітимним президентом ФБУ Володимира Продивуса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини