Активізація циклонічної активності: яка погода буде в Україні до Різдва

На Святвечір в Україні очікується похолодання.

Тиждень перед Різдвом в нашій країні прогнозується теплою погодою, але на Святвечір очікують похолодання. Про це в соціальних мережах розповіла відома синоптикиня Наталя Діденко

Як вона стверджує, максимально стовпчик термометра робитиме коливання в межах +2...+9 градусів. Вже в кінці тижня, як прогнозує Наталка Діденко, прийде невелике похолодання, але на саме різдвяне свято знову стане тепліше.

"Поки в Україні - тепло й вогко, невелике похолодання (до нуля і маленьких "мінусів") очікується 22-24 грудня, якраз на Святвечір, а на Різдво вже буде знову тепліше", - повідомляє синоптик.

Саме цього тижня в нашій країні очікують активізацію циклонічної активності через рух повітряних мас з Атлантики.

Як стверджує метеоролог Ігор Кібальчич, ця обставина призводить до підвищення температур та невеликих опадів у вигляді дощу. Вітер прогнозується переважно з західного напрямку, він моментами досягатиме швидкості 15–20 м/с. Снігу стане менше, проте окремі території, це - північні регіони та Карпатський регіон, будуть ще зі снігом.

Перед Різдвом, як стверджує Кібальчич, в північних та західних регіонах прогнозується дощ з мокрим снігом. Пориви вітру досягатимуть 17-22 м/с. Стовпчик термометра вночі показуватиме +2...+7 °С, а вдень +5...+10 °С, в Криму та в Одеській області до +12 °С.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що В Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ", що наробив шкоди в українських регіонах, був одним з найсильніших на території чорноморського регіону за останні кілька десятків років. Далі такі циклони утворюватимуться щораз частіше.