Головна Новини Суспільство події Абрамович намагався організувати обмін полоненими: що змінилося після зустрічі з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Абрамович намагався організувати обмін полоненими: що змінилося після зустрічі з Путіним

За інформацією CNN, Абрамович намагався організувати обмін полоненими, в якому був Навальний

9 березня 2024, 12:04 comments1340
Поділіться публікацією:

Відомий російський олігарх Роман Абрамович брав участь у переговорах щодо великого обміну полоненими між Росією, США та Європою. В рамках цього обміну могли звільнити опозиціонера Олексія Навального. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Абрамович намагався організувати обмін полоненими: що змінилося після зустрічі з Путіним

Роман Абрамович. Фото: з відкритих джерел

Видання посилається на свої джерела і зазначає, що процес переговорів тривав два роки, але останні кілька місяців почав прискорюватися. Також до переговорів було залучено колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон.

Джерела, близькі до Абрамовича, який перебуває під санкціями Заходу і багато часу проводить в Об'єднаних Арабських Еміратах, повідомили, що олігарх зустрівся з офіційним представником США. У рамках обміну мали обміняти семеро людей.

CNN зазначає, що Абрамович їздив до Москви, щоби зустрітися з керівництвом Кремля. Коли це відбувалося, видання не вдалося встановити. Проте російські ЗМІ повідомляли, що олігарх зустрічався із російським диктатором Володимиром Путіним за кілька годин до того, як стало відомо про смерть Навального.

Помічник Навального Марія Співчих заявила, що Абрамович брав участь у розробці угоди та "доставив пропозицію про обмін Навального" до Кремля. За її словами, олігарх був неформальним учасником переговорів у спілкуванні з американськими та європейськими офіційними особами.

Журналісти також наголосили, що влітку 2022 року на фестивалі Aspen Ideas у Колорадо до Хілларі Клінтон звернувся Христо Грозєв, який кілька років працював з командою Навального. Як зазначив Грозєв, Клінтон погодилася звернутися до адміністрації Байдена з приводу ідеї обміняти Навального на росіянина, пов'язаного із ФСБ, якого засудили за вбивство в Берліні. Також було обговорено ім'я російського торговця зброєю Віктора Бута. Марія Певчих підтвердила цю інформацію частково. За її словами, Путіну також запропонували обміняти кілера та співробітника ФСБ Вадима Красікова на двох громадян США та Навального.

Також, як зазначає видання, у рамках обміну могли обміняти американського журналіста Евана Гершковича та американця Пола Велана, а до Росії міг повернутися шпигун Сергій Черкасов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль побоюється навіть мертвого Навального: яка заборона вийшла у Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини