Жінка зі Львова написала нецензурне повідомлення у Viber: вона отримала штраф

Львівську підприємицю оштрафували за повідомлення з матюками у Viber.

Личаківський районний суд Львова визнав місцеву підприємицю винною у дрібному хуліганстві за використання нецензурної лексики у приватному повідомленні в месенджері Viber. Інцидент набув публічного розголосу після того, як отримувач повідомлення звернувся до поліції зі скриншотами на яких жінка його "послала".

Згідно з матеріалами суду, інцидент стався 17 липня 2023 року, коли львівська підприємиця, перебуваючи у відрядженні в Закарпатті, звідки відправила образливе повідомлення своєму знайомому через Viber.

"В приватному повідомленні образила потерпілого нецензурною лайкою, зокрема "послала" ОСОБА_1. Пояснила, що її поведінка була викликана діями останнього, який також ображав її", — йдеться в постанові.

Як зазначив потерпілий, це повідомлення побачив не лише він, але й інші люди. Це завдало йому "істотної шкоди репутації та гідності". Тому справа отримала судовий розгляд і привернула увагу громадськості.

Жінка визнала свою провину в суді, що дозволило вирішити справу, як дрібне хуліганство. Суд призначив їй символічний штраф у розмірі 51 гривні, а також зобов’язав сплатити 606 гривень судових витрат. Порушниця має право оскаржити це рішення у Львівському апеляційному суді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про інцидент в Житомирі, де чоловік зняв штани в аптеці перед працівницями підприємства. Усе закінчилось судом та штрафом для чоловіка.

Також "Коментарі" писали про те, як у Львові власників квартири оштрафували через заміну старих дерев'яних вікон на нові пластикові.