Головна Новини Суспільство Кримінал Затримано банду рекетирів, що тероризували підприємців у Черкасах
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримано банду рекетирів, що тероризували підприємців у Черкасах

СБУ та Нацполіція знешкодили організовану злочинну групу, яка вимагала гроші під загрозою насильства

сьогодні, 14:33
Поділіться публікацією:

Правоохоронці Служби безпеки України спільно з Національною поліцією викрили організовану групу рекетирів, які діяли на території Черкас. Зловмисники тероризували місцевих підприємців, вимагаючи гроші під приводом повернення вигаданих боргів. 

Затримано банду рекетирів, що тероризували підприємців у Черкасах

Затримано банда рекетирів. Фото: СБУ

Вимагання коштів у підприємців

Зловмисники шантажували місцевих підприємців, змушуючи їх платити величезні суми. За одним із документованих випадків, рекетири намагалися отримати 1,5 мільйона гривень у співвласника транспортної компанії, яка займалася міжнародними пасажирськими перевезеннями. Лідер банди стверджував, що ці кошти підприємець нібито заборгував своєму партнеру, і саме для цього звернулися до них.

Погрози та залякування

Злочинці не лише вимагали гроші, а й забрали у жертви два автомобілі разом з документами, обіцяючи повернути їх після сплати "боргу". Глава угруповання особисто приходив до офісу підприємця з бейсбольною битою, погрожуючи побиттям. Також він постійно переслідував жертву по місту, погрожуючи насильством не лише щодо нього, а і його родини.

Затримання на гарячому

Правоохоронці провели затримання лідера банди під час передачі йому 20 тисяч доларів — першої частини грошей, які вимагали злочинці. Під час затримання у нього вилучили вогнепальну зброю та телефон із доказами злочинної діяльності.

Обвинувачення та покарання

Наразі організатору групи пред'явлено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортними засобами). Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини