Затримання голови Верховного Суду: боротьба з корупцією чи "показуха"

Соціологічна компанія Active Group з'ясувала думки українців щодо затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва.

15 травня правоохоронні органи затримали голову Верховного Суду України Всеволода Князєва під час отримання частини хабаря. Портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group повідомляє про результати громадської думки щодо затримання Князєва.

Попередньо слідство встановило, що адвокат, який можливо діяв в інтересах власника групи "Фінанси та кредит" Костянтина Жеваго намагався передати другу частину хабаря голові Верховного Суду України Всеволоду Князєву. Слідчі органи НАБУ та САП повідомили, що ймовірно хабар отримали й інші керівники та судді ВСУ. Згодом у САП повідомили, що Князєву обрали запобіжний захід тримання під вартою з можливістю внесення альтернативної застави у понад 107 млн гривень.

Компанія Active Group провела дослідження в якому запитали українців про затримання голови Верховного Суду України Всеволода Князєва. Думки респондентів розділилась: 36,3% вказали, що це більше боротьба з корупцією, а ще 12,8% наголосили, що це виключно боротьба з корупцією. Протилежну думку висловили 42,9% опитаних, з яких 32,3% вказали, що це більше схоже на демонстрацію, а 10,6% вважають, що це виключно демонстрація.

Переглянути результати опитування можна нижче:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що слідчий суддя ВАКС ухвалив рішення взяти під варту керівника Верховного Суду Всеволода Князева.

Також "Коментарі" писали про Апеляційний суд Парижа, який оголосив своє остаточне рішення у справі проти колишнього президента Франції Ніколя Саркозі, якого підозрюють у корупції.