За які послуги український чиновник зажадав 90 тисяч доларів

Над розкриттям справи працювали детективи НАБУ під прикриттям

Члена Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної винагороди в сумі 90 тисяч доларів США. Про це повідомляють у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Відомо, що затримали чоловіка 20 серпня правоохоронці разом із детективами НАБУ і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Службовець отримував долари, коли його заарештували силовики. Суму в 90 тисяч доларів член комісії вимагав із бізнесменів, охочих отримати ліцензії на відкриття грального закладу відповідно до останніх змін у законодавстві.

Член комісії обіцяв за плату сприяти в отриманні необхідних дозволів і ліцензій. Чиновник обіцяв сприяти тому, щоб комісія прийняла рішення про те, що дозволяє відкривати гральні заклади у приміщеннях, які були представлені на її розгляд підприємцями з Чернігівської та Запорізької областей.

Після отримання дозволів член комісії запевнив замовників, що вони точно отримають ліцензії на роботу гральних закладів у цих приміщеннях. Відомо, що в розкритті зазначеної робочої схеми взяли участь детективи НАБУ, які працювали під прикриттям.

Попередньо чиновнику інкримінують скоєння злочинів, передбачених частиною 3 статті 28 і частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

У матеріалах розслідування йдеться, що затриманий на момент слідства виконував обов'язки голови Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей.

Зараз слідчі дії тривають. Детективи з'ясовують, хто ще може бути причетний до незаконної схеми. Затриманому ще не оголошено про підозру.

Як писав портал "Коментарі" раніше, колишнім працівникам Netflix оголосили обвинувачення.