Головна Новини Суспільство Кримінал "Зґвалтування в Кагарлику": Денисова поскаржилася на ЗМІ, які опублікували особисті дані потерпілої
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зґвалтування в Кагарлику": Денисова поскаржилася на ЗМІ, які опублікували особисті дані потерпілої

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова направила письмове звернення до Нацради з питань теле - і радіомовлення, щоб провести перевірку тих ЗМІ, які порушили конституційні й моральні норми

4 червня 2020, 14:32 comments1212
Поділіться публікацією:

Уповноважена з прав людини при президентові України Людмила Денисова обурена тим фактом, що ряд українських ЗМІ опублікував фотографії і особисті дані 25-річній дівчині, яка стала жертвою групового зґвалтування в Кагарлицькому райвідділі. Про це сама вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Зґвалтування в Кагарлику": Денисова поскаржилася на ЗМІ, які опублікували особисті дані потерпілої

Так, за словами омбудсмена, деякі медіа, незважаючи на моральні аспекти прав людини, опублікували інформацію, яка порушує особистий простір жертви злочинців.

"Відповідно до статті 32 Конституції України ніхто не може втручатися в особисте життя, використовувати інформацію про особу без її згоди. Публікація фотографій особи без її згоди є порушенням Цивільного Кодексу України, Закону України "Про друковані засоби масової інформації", Закону України "Про телебачення і радіомовлення", — зазначила Денисова.

Саме тому вона звернулася до Національної ради з питань теле — і радіомовлення з проханням донести чинним на території України ЗМІ про основоположних принципах журналістської та людської етики.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кагарлицькому відділі Нацполиции після резонансного злочину двох його співробітників, максимально скоротили штат.

"Чотири співробітники були звільнені, 5 відсторонені і 10 притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Штат Кагарлицького відділу поліції скорочено повністю", — зазначив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини