Військовослужбовець затриманий за публічну заяву про дезертирство

Затримано військового за самовільне залишення служби

Співробітники правоохоронних органів затримали військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади, який публічно заявив про своє самовільне залишення служби. Цей інцидент став основою для розслідування кримінального провадження. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Розслідування та обшук

В рамках слідства, яке здійснюється під керівництвом Офісу Генерального прокурора, правоохоронці зуміли виявити місцеперебування військового. На місці було проведено обшук, що дозволило зібрати важливі докази.

Кваліфікація злочину

Затримання відбулося згідно з нормами статті 208 Кодексу кримінального процесу України, а дії військовослужбовця кваліфіковані як дезертирство за частиною 4 статті 408 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають, і правоохоронці продовжують працювати над даним випадком. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Нагадаємо, Харківський суд визнав 39-річного мешканця винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації. Київська окружна прокуратура міста Харкова підтримала обвинувачення, в результаті чого чоловіку призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Крім того, працівники Державного бюро розслідувань у співпраці з Нацполіцією викрили та затримали державного інспектора Львівської митниці. Інспектор допомагав військовозобов'язаним ухилятися від мобілізації — продавав “білі квитки”.