Вища рада правосуддя звільнила двох скандальних суддів

Через рік після оголошення підозри, Вища рада правосуддя звільнила двох суддів: Олексія Тандира та Всеволода Князєва.

Вища рада правосуддя (ВРП) оголосила про звільнення судді Макарівського районного суду Олексія Тандира, який підозрюваного у смертельній ДТП на блокпості, а також суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва – обвинувачений в хабарництві.

6 серпня ВРП повідомила, що звільнила двох суддів за "вчинення істотного дисциплінарного проступку" на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Одним зі звільнених суддів виявився суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволод Князєв. 15 травня 2023 року працівники САП та НАБУ виявили схему одержання неправомірної вигоди керівництвом Верховного Суду України. Після цього у справі про корупцію був затриманий суддя Всеволод Князєв, якого підозрюють в отриманні хабаря на суму у майже три мільйони доларів.

Іншим звільненим суддею ВРП став суддя Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир. У травні 2023 році правоохоронні органи оголосили йому про підозру за фактом ДТП на блокпосту в Києві під час якої загинув нацгвардієць. У липні 2023 року експертиза встановила, що суддя під час керування автомобілем був у стані алкогольного сп'яніння. Також з’ясували, що швидкість автомобіля була близько 100 км/годину під час здійснення ДТП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що суддю Всеволода Князєва зупинили за один кілометр від румунського кордону, коли той відпочивав у Закарпатській області.

Також "Коментарі" писали про резонансні справи про корупцію та розкрадання під час війни за які поки що ніхто не сидить.