Судді Київського апеляційного суду опиняться на лаві підсудних: що вони скоїли

Судді Київського апеляційного суду отримали хабар за ухвалення “правильного” рішення

У столиці суддя отримав хабар від представників приватного товариства за ухвалення “правильного” рішення. Отримані кошти він розділив з колегами. Тепер усі опиняться на лаві підсудних. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного антикорупційного бюро України.

“НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно чотирьох суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за зняття арешту з літаків”, - повідомили у НАБУ.

Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі ухвалити “правильне” рішення. Йшлося про задоволення скарги щодо скасування арешту майна приватного товариства. Суддя діяв у змові зі своїми колегами. За ухвалення рішення представник компанії мав заплатити неправомірну вигоду - 35 тис. дол. США.

“Передача неправомірної вигоди відбулась 28 листопада 2023 року. 10 тис. дол. США суддя залишив собі, а 25 тис. дол. США поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою”, - йдеться у повідомленні НАБУ.

Детективи вилучили кошти, які були надані як хабар, під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів.

Суддям 30 листопада 2023 року повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спільник народного депутата, який допомагав народному обранцю вимагати неправомірну вигоду, опиниться на лаві підсудних. Що вчинив народний депутат та як йому допомагали спільники, читайте за посиланням.