Головна Новини Суспільство Кримінал "Студентам на замітку": у виші столиці проректора затримали на хабарі за вступ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Студентам на замітку": у виші столиці проректора затримали на хабарі за вступ

Затриманий проректор одного з університетів Києва отримав хабар за вступ одного з іноземних абітурієнтів

9 червня 2020, 17:30 comments1317
Поділіться публікацією:

Сьогодні співробітники поліції і прокуратури спільними зусиллями затримали проректора одного з вищих навчальних закладів Києва, який вимагав хабара в одного з абітурієнтів за внесення його імені в списки студентів. Про це повідомляється на сайті Нацполиции.

"Студентам на замітку": у виші столиці проректора затримали на хабарі за вступ

Так, правоохоронці повідомляють, що працівник освіти отримав неправомірну вигоду в розмірі 224 тисячі гривень за вступ іноземців та оформлення візи, яка давала їм можливість потрапити на територію України для подальшого навчання.

За фактом передачі і отримання хабара було відкрито кримінальне провадження, згідно з яким керівник вузу підозрюється у зловживанні своїми повноваженнями і йому загрожує термін ув'язнення від трьох до семи років, а також заборона на заняття освітньою діяльністю строком до трьох років.

”Студентам на замітку”: у виші столиці проректора затримали на хабарі за вступ  - фото 2

”Студентам на замітку”: у виші столиці проректора затримали на хабарі за вступ  - фото 3

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про викриття схеми у відділі держтаємниці СБУ, де співробітники промишляли корупцією.

За схемою, перший заступник начальника департаменту вказував керівникам управлінь і відділів, у яких підприємців треба "просити" гроші з допомогою морального тиску. Далі кошти, які погоджувалися віддати підприємці, перераховувалися у благодійний фонд, а вже звідти – на доступні правоохоронцям підприємства рахунки. За словами Варченка, деякі гроші в документах позначалися витраченими на ремонтні роботи в адмінбудинках департаменту або закупівлю будматеріалів, а решта готівкою отримували чиновники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини